




بهروز خاماچی دقایقی بعد از زلزله تبریز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: سابقه تاریخی کلانشهر تبریز نشان میدهد، این شهر در طول تاریخ چندین بار با خاک یکسان شده و تلفات جانی و مالی بسیار بزرگی به دنبال داشته که این مهم به نوبه خود هشداری است برای وجدانهای خفتهای که به فکر حاشیه و بافت فرسوده شهر نباشند.
وی با اشاره به دوره گردشی ۲۰۰ ساله برای زلزلههای مخرب تبریز، خاطرنشان کرد: قریب به نیمی از جمعیت تبریز در بافتهای حاشیهای و فرسوده سکونت دارند که وجود گسل تبریز و نبود خانههای مقاوم، امنیت روانی را از ساکنان آنان میگیرد.
خاماچی با بیان اینکه حاشیه شهر از ناامنی میلرزد، گفت: هر چند با روی کار آمدن صادق نجفی شهردار تبریز، تدبیر برای نجات شهر از بحران حاشیهنشینی و بافت فرسوده افزایش یافته با این حال انتظار میرود با همکاری دولت و مردم اقدامات عملی قابل توجهی در این حوزه انجام شود.
این عضو شورای شهر تبریز در پایان اظهار امیدواری کرد که در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده؛ اقدامات عملی شورا و شهرداری تبریز بتواند هر سال نسبت به سال قبل نگرانی از زلزله در بافت فرسوده و حاشیه شهر را در سالهای آتی به حداقل رساند.
براساس این گزارش، توحید اخلاقی مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی از وجود ۹ هزار و ۳۶۰ هزار بافت فرسوده و حاشیهنشین با جمعیت یک میلیون و ۵۰۹ هزار نفر در استان خبر داد و گفت: ۵۰ درصد جمعیت تبریز در بافتهای فرسوده و حاشیهنشین زندگی میکنند.
وی مساحت سکونتگاههای غیررسمی در استان را ۳ هزار و ۵۶۰ هکتار با جمعیت ۵۰۹ هزار نفر اعلام کرد و اظهار داشت: این مقدار ۷ درصد سکونتگاههای غیررسمی(حاشیهنشین) در سطح کشور و هشت درصد جمعیت ساکن را شامل میشود.
اخلاقی افزود: سهم تبریز از سکونتگاههای غیررسمی ۲ هزار هکتار معادل ۶۵ درصد مساحت حاشیهنشینهای استان را شامل میشود که ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در آن ساکن بوده و ۷۳ جمعیت سکونتگاههای غیررسمی استان در تبریز ساکن هستند.